top of page

Over ons & DUVE Bouw

Wie zijn we eigenlijk? Geen standaard bouwbedrijf, dat is ons wel duidelijk. Hoewel, dat kunnen we helemaal niet weten. Noch de achtergrond van Mick, Marit, Tim of Joost ligt daar namelijk. Het begon ergens met een vreemde, niet te duiden interesse voor bouwvallen en een stel jeukende handen om die aan te pakken. En nadien het besef dat we onmetelijk veel energie kregen door daar het mooiste van te maken. 

Nu zo'n 10 jaar later kijken we terug op een periode waarin we vooral veel projecten in eigen beheer hebben uitgevoerd. Wat onze ogen zagen konden onze handen maken maar we hadden nog veel te leren. Dit leren deden we bij de verbouwingen en renovaties van onze eigen huizen. Toen de tijd rijp was hebben we van deze 'hobby' ons werk gemaakt en zijn we onder de vlag van Duurzaamverbouwen B.V. verder gegaan.

We hebben oude winkels gesplitst, woningen gestript, verbouwd, en gerenoveerd. Het geheel zoveel als mogelijk teruggebracht naar de maatstaven van nu terwijl zoveel mogelijk originele elementen bewaard bleven. Deze opnieuw geslepen diamanten vind je in heel Noord-Holland. Stuk voor stuk zijn het de droomhuizen geworden van onze kopers en onze voorliefde en specialisatie voor het verbouwen en renoveren van bestaande woningen was geboren. Hart, ziel, ons hele hebben-en-houwen zit in elk van die projecten en dat zie en voel je.

Alle denkbare werkzaamheden, van A tot Z, voeren we zelf uit of begeleiden we. De opvatting 'alles is nieuw en alles verwondert' heeft ertoe geleid dat we geen uitdaging schuwen. Als we dan toch ergens onze tijd aan besteden, nemen we er ook de tijd voor en maken we het goed. Funderingsherstel aan de Vooruitstraat in Purmerend, een aanbouw in Edam, een dakopbouw in Hilversum, een oude sigarenwinkel in Egmond aan den Hoef ombouwen naar een 2-onder-1 kap woning, terugkijkend zijn we meer dan trots. Maar ook het besef dat we als een bezetene hebben gewerkt en heel veel al gezien hebben. Dit heeft een immense berg ervaring en een team van specialisten opgeleverd waarmee we het mooiste maken. 

En als je mooie dingen maakt blijft dat niet onopgemerkt. Het laatste jaar horen we in onze omgeving steeds meer dat we ons ook op de particuliere markt moeten richten. Eerst vraag je je dan hardop af waarom. "Het gaat toch goed?" Klopt, maar er is de dan wel een zaadje geplant.

 

Op maandagavond vergaderen we altijd. Elke week even de koppen bij elkaar en bespreken hoe het gaat. Strategisch, tactisch, operationeel, alles komt op tafel. En tijdens een van die vergaderingen, zo'n half jaar geleden, viel het hoge woord. Na de oplevering van een project in de Oude Kom van Edam keken we verlekkerd naar de voor en na foto's. "Dit is toch prachtig om voor mensen in hun bestaande woning te mogen maken?" 

Nu is dan de tijd gekomen voor DUVE Bouw. Een stel bouwbezetenen die door de unieke opzet van het bedrijf eigenlijk alles kunnen en aandurven. DUVE is een bouwbedrijf met een frisse en kritische kijk op de bouw en gangbare bouwmethodes. Goede kwaliteit leveren terwijl we pragmatisch te werk gaan. Soms komen er onderaannemers binnen en zoals het de bouw betaamt klappen die het er nog voor het bakkie koffie al uit; "Zeg, dat doen we nooit zo". We genieten daar eigenlijk heel erg van. Wij weten wat we doen en wat voor kwaliteit we willen en dit zijn dan die kleine bevestigingen dat we soms wat opschudden.
 
We zijn snel en realistisch, met een hoge mate van flexibiliteit. Vage termen, breek ons de bek niet open. Maar moeten we een zondag door omdat de stucadoor maandagochtend start en het onverhoopt toch een beetje tegen zit? We schuiven alleen als het echt niet anders kan maar dat kan pas gezegd worden als we er alles aan gedaan hebben. "Ganbatte" zouden de Japanners zeggen.

Dan nu eindelijk. Wie zijn wij? 'Wij' is een echt familiebedrijf. Marit en Tim elkaars wederhelften, Mick het broertje van Marit en dus Tim's zwager en Joost de beste vriend van Mick. Een klein team als harde kern met een vast team van specialisten op elk denkbaar vakgebied. Roshell voor alle vormgeving binnenshuis, Jorrit en Danny voor alle mogelijke muurafwerkingen, Jos als electricien, Arjan de penseelstrekenzetter en ga zo maar door. Lang verhaal kort; we mogen het mooiste maken en dat is wat we het liefste doen.
Punt.

bottom of page